Hun er motefotograf, kunstner og modell, og har skutt bilder for blant annet Vogue og L´Officiel, i tillegg til å ha laget musikkvideo for Selena Gomez og Cardi B. Hvem er egentlig Petra Collins?

Hovedbilde: Instagram/@vanityfair & @petrafcollins

LES OGSÅ: De skjulte budskapene hos Dior

Å si at Petra Collins er en driftig dame ville vært en stor underdrivelse. Hun er kun 25 år gammel, men har allerede rukket å bygge seg en imponerende lang CV. Hun har tatt bilder av Bella Hadid for Vogue, Kim Kardashian og Selena Gomez for Wonderland, og skutt kampanjer og filmer for Gucci, FENTY by Rihanna, Bulgari, Adidas, Levis og Vans for å nevne noen. I fjor tok hun bilder av Justin Theroux for Vogue L´Uomo, og nå ryktes det at de to er et par.

Men det er ikke det eneste hun har gjort. Collins har også lagd tre bøker, nemlig Babe, Coming of Age og Discharge. Førstnevnte er en kuratert bok med bilder fra over 30 kvinnelige kunstnere fra hele verden, som utforsker den kvinnelige identiteten.

2016 var litt av et år for henne. Hun ble nemlig utnevnt som Dazed & Calvin Klein´s 100 Creatives Shaping Youth Culture, hvor hun endte opp på tiende plass, og en av Vogue´s 40 Creatives To Watch i 2016. Det samme året debuterte hun som modell under Milano Fashion Week for Gucci, og har siden vært et kjent fjes i den faste modellgjengen til sjefsdesigner Alessandro Michele. For tiden er hun å se i kampanjen for motehusets nyeste duft, Bloom Acqua di Fiori, sammen med Dakota Johnson og den transeksuelle modellen Hari Nef.

Collins bilder har et klart estetisk uttrykk og det er nærmest umulig å ikke gjenkjenne det hun gjør. Bildene og filmene hun lager er fargerike med mykt lys og blurry farger. De er realistiske og har noe urørt og sensuelt ved seg. Den kanadiske fotografen har jobbet med både Purple Magazine, Dazed & Confused, i-D, Elle, Love Magazine- listen bare fortsetter.

I 2016 gjestet hun også Oslo i forbindelse med motekunst-festivalen Uncontaminated Oslo Fashion Art Festival. Der stilte hun ut flere av bildene sine.

– Petra Collins var en av de første kunstnerne vi spurte om å være med. Hun er en sterk voice for feminismen blant annet gjennom sin nettplattform The Ardus. Hun har et ben i mote- og kunstverdenen med utstilling på Art Basel og Moma, og samarbeider med Gucci hvor hun er modell, fotograf og regissør, i tillegg til blant annet Vogue, Love, Purple, i-D og Dazed. Hun tar magiske, drømmende, uskyldige bilder som ikke er så uskyldige likevel, sier Hilde Pettersen Reljin, som utgjør en del av NOIONE som står bak festivalen til VIXEN.

Og apropos uskyldig. Den unge fotografen er ganske kjent for å bryte grenser og fronte tabubelagte temaer. I 2013 ble hun utestengt fra Instagram etter å ha publisert et bilde av seg selv i en badedrakt med en utrimmet bikinilinje, ifølge Harper´s Bazaar. 

– Jeg gjorde ingenting som bryter med retningslinjene. Ingen nakenhet, vold, pornografi, noe ulovlig, hat eller krenkende bilder. Hva jeg faktisk hadde lagt ut var et bilde av MIN kropp som ikke møtte samfunnets standard for hva som er feminint, skrev hun den gang i Oyster Magazine.

Under kan du se den herlige bildeserien hennes Chinese New Year 2018 som hun har tatt for Gucci, i forbindelse med hundens år i år.