Bik Bok Runway Award (BBRA) går av stabelen 16. august 2018 i Oslo. 

Hovedbilde: Indigital Images

LES OGSÅ: Hun kan bli Norges neste supermodell

Designerprisen er et samarbeid mellom Bik Bok og Oslo Runway, og målet er å løfte frem og anerkjenne unge talenter. Prisen vil avholdes under Oslo Runway SS19 som holdes fra 14. til 16. august i år. En nominasjonsjury bestående av folk fra bransjen kommer til å velge ut fem finalister som får vise frem kolleksjonene sine for publikum og en vinnerjury. Vinneren får en pengepremie på 100.000 kroner, øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg, i tillegg til en visning under Oslo Runway AW19. Den heldige vinneren får også tilbud om en mentor hos Bik Bok.

BIK BOK RUNWAY AWARD: Her fra Anne Karine Thorbjørsens visning under Oslo Runway. Foto: Indigital Images

Tidligere vinnerjuryer har bestått av blant annet billedkunstner Maria Brinch, moteredaktør i ELLE Petra Middelthon, sjefsredaktør i Costume Kine B. Hartz, kreativ direktør i Bik Bok Camilla Skavern, designer i Kenzo Siri Johansen og Fabio Piras som er direktør for Central Saint Martins masterprogram i mote. Anne-Karine Thorbjørnsen vant den første runden med BBRA-prisen i 2016, og Michael Olestad vant den andre runden i 2017.

Er du en gryende designerspire, eller kjenner du noen som bør søke? Søknadsfristen er 24. mai, så her er det bare å hive seg rundt.

Et av kriteriene for å delta er at man må være basert i Norge, eller være norsk og basert i utlandet. Man kan ikke ha investor eller en økonomisk partner fra før av, og i tillegg må man ha minst ett av følgende kriterier: man må enten ha hatt visning før, eller ha design som er klare til produksjon, eller utdannelse innen mote/design, eller arbeidserfaring fra en etablert designer- for å nevne noen. Resten av kriteriene kan du lese om her.