Selvfølgelig ser musikkbransjen til moteindustrien for inspirasjon av og til. Her er våre favoritter blant motelåtene der ute, både de fine, kleine og morsomme. 

Hovedbilde: Instagram/@madonna

LES OGSÅ: Hva har du på nattbordet, Eirik Mogseth?

Vogue

Ingen over, ingen ved siden. Fashion av Madonna fra 1990 er og blir en evig klassiker. Faktisk er det en av hennes mest suksessfulle låter noensinne. Musikkvideoen ble regissert av David Fincher som har lagd flere av Madonnas videoer, i tillegg til blant annet Michael Jackson og George Michael.

Fashion

“Fashion! Turn to the left. Fashion! Turn to the right”. Denne catchy låten av David Bowie ble utgitt i 1980, men er fremdeles like kul i dag. Musikkvideoen er skutt av David Mallet, som har lagd filmer for alt fra Queen og AC/DC til Tina Turner og Cher.

Fashion Killa

Denne låten til A$AP Rocky fra 2013 fikk blandede tilbakemeldinger. The Guardian-journalist Alexis Petridis mente visstnok at artisten ikke hadde noe han skulle ha sagt om mote og designerklær. Men han fikk lurt med seg Rihanna på laget likevel.

I´m Too Sexy

Advarsel! Klein-alarm! Denne låten av Right Said Fred er en udødelig klassiker, kanskje på godt og vondt. Den har blitt parodiert utallige ganger i ulike tv-serier, og for en debut den ble for bandet i 1992! Inspirasjonen bak låten kommer ikke så overraskende fra tiden da brødrene som står bak bandet jobbet på et treningsstudio. Der spottet de hyppig ulike personligheter, noen mer narsissistiske og poserende enn andre. Omtrent slik som det fremdeles er i dag.

Dedicated Follower of Fashion

The Kinks tegnet i 1966 en karikatur av mod-kulturen og de unge og hippe i Swinging London med denne låten. Sangen oppnådde stor kommersiell suksess.

Sharp Dressed Man

Du har helt sikkert hørt denne før. ZZ Tops lagde den i 1983, og musikkvideoen handler visstnok om den mannlige fantasien som kommer til live når hovedpersonen blir reddet av en flokk mystiske, heite damer.