Denne sesongen har Hanne Løvdal malt en bukett av blomstertrykk som pryder kolleksjonen Love Like This, som er mer eksklusiv og bærekraftig enn tidligere kolleksjoner.

LES OGSÅ: Gestuz SS18: The American Dream

Det er endelig vår i luften, og for mange er dette synonymt med en lettere og mer sommerlig garderobe, gjerne full av livlige farger og blomstermønstre. Nå lanserer Days Like This en eksklusiv kolleksjon i samarbeid med Hanne Løvdal, som jobber som illustratør og grafisk designer. Hun står bak Lovedales Studio, og har blant annet illustrert for Kamille.

– Da jeg ble kontaktet tenkte jeg at dette samarbeidet hørtes spennende ut. Jeg hadde aldri tenkt tanken å designe motiver for klær før. Så jeg ble både overrasket og veldig glad da Days Like This hadde sett for seg blomstene mine på en kolleksjon, sier Løvdal i en pressemelding.

Kolleksjonen består av florlette kjoler, skjørt, topper og silkeskjerf. Plaggene i chiffon er laget av resirkulerte materialer mens t-skjortene kommer i økologisk bomull. Løvdal har hentet inspirasjon fra blomster og blader gjennom Pinterest og Instagram. Hun foretrekker å male i en realistisk stil, og liker kontrasten mellom duse pastellfarger mot mørk bakgrunn. Hun har malt blomstermønstrene med den vannbaserte malingen gouache. Da maleriene var ferdige ble de scannet og digitalisert, slik at man kunne jobbe videre med de og sette sammen til et mønster.

– Jeg tror norske kvinner i 40-årene er ganske trygge på hva de vil gå med eller ikke. I den alderen har man vært igjennom en del trender og vet hvilke snitt som passer. Når våren kommer bruker jeg mer farger, lettere stoffer, mer mønster- gjerne blomstermønster. Jeg er superfornøyd med resultatet og kolleksjonen, og gleder meg veldig til å gå med klærne, sier hun videre i pressemeldingen.

Løvdal er også kampanjemodell for kolleksjonen, som du kan se under.