I mai lanseres den eksklusive kolleksjonen Monki X RFSU som består av limited edition t-skjorter og tote bags.

LES OGSÅ: Fila X Weekday

Med denne kolleksjonen ønsker man å sette fokus på rettigheter rundt egen kropp, og dette er naturligvis en del av kleskjedens mål om å styrke kvinner. For det er ikke første gangen Monki setter nettopp kropp og frigjøring på dagsordenen. Tidligere har den svenske kleskjeden belyst kvinners rettigheter gjennom Monki Manifesto, lansert sommerkampanje med uretusjerte bilder, satt kunsten å elske seg selv i fokus og hyllet mensen med lansering av eksklusiv menstruasjonskopp og statement-undertøy.

Female empowerment er i kjernen av alt vi gjør her i Monki, så jeg er veldig stolt av å lansere dette samarbeidet med RFSU, og å oppmuntre unge kvinner til å være stolte av sine kroppsrettigheter, sier Lea Rytz Goldman, managing director i Monki i en pressemelding.

RFSU står for Riksförbundet för sexuell upplysning, og er en organisasjon med mål om å lære unge mennesker opp om nettopp body rights og seksualitet. Helt siden 1933 har organisasjonen jobbet for å spre et fordomsfritt, tolerant og åpent syn innen sex- og samlivsspørsmål. RFSU definerer kroppsrettigheter som alles rett til å bestemme over sin egen kropp, seksualitet og identitet.

– Vi har erfart at endringer blir sterkere når man engasjerer sammen. I en tid hvor rettigheter rundt egen kropp blir diskutert rundt om i hele verden, hjelper dette samarbeidet med Monki å belyse dette temaet i en global skala. Vi er glade for å være med Monki-kunder overalt og kjempe for kroppsrettigheter sammen, sier Hans Linde, president i RFSU i en pressemelding.

Fotograf: Daniel Eskills.