Without Compromise skal fokusere på hele Martin Margiela sin karriere. 

LES OGSÅ: Legendarisk motefotograf på besøk i Oslo

Det er ingen tvil om at motedokumentarer er i vinden om dagen. Vi venter spent på filmene om Alexander McQueen, Vivienne Westwood og André Leon Talley, i tillegg til at den norske dokumentaren THIS IS IT som følger motestudentene på Kunsthøgskolen i Oslo for tiden ruller over tv-skjermene. Nå er en dokumentar om den belgiske moteskaperen Martin Margiela også i loopen, ifølge Variety.

Det har blitt lagd flere dokumentarer om den mystiske designeren de siste årene, som er så privat at det aldri har blitt publisert et offisielt portrett av ham, og som blir sammenlignet med graffitiverdenens sagnomsuste Banksy. Dette er imidlertid den første filmen hvor Margiela selv er med på å skape en dokumentar. Filmen er i regi av Reiner Holzemer som tidligere har lagd Dries, som handler om Dries Van Noten, mens Aminata Sambe er produsent. Med seg på laget har de også selskapet Dogwoof.

– Vi er spente på å jobbe med historien om en så gåtefull og mystisk designer, i tillegg til at dette er første gangen Margiela selv har gått med på å være en del av en film som handler om hans liv eller arbeid, sier Ana Vicente, salgssjef i Dogwoof, til Variety.

Man må likevel smøre seg med tålmodighet, for filmen skal etter planen være klar først i 2019. Er det for lenge å vente, kan man alltids ta seg en tur til Paris for å få en dose med Martin Margiela likevel. Der vises nemlig utstillingen Margiela, les années Hermès på Musée des Arts Décoratifs som tar for seg det uventede samarbeidet mellom designeren og motehuset.