Hun er redaksjonssjef for Det Nye og driver også podcasten til magasinet, hvor hun nacher med ulike kjente fjes. Hva leser Bahare Viken egentlig på sengekanten?

LES OGSÅ: Hva har du på nattbordet, Cornelia Brunasso?

Foto: Instagram/@bahareviken

Prosessen av Franz Kafka

– Den siste boken jeg leste var Prosessen av Franz Kafka. Jeg husker godt at jeg ble helt oppslukt i Kafka da vi hadde om han i norskfaget på videregående, og siden har jeg sett flere av teaterforestillingene hans. Det jeg digger med Kafka er at han alltid har et sykt godt poeng som er samfunnskritisk i fortellingene sine, men du må jobbe litt for å komme frem til hva det egentlig er han prøver å si. Det som kan være utfordringen med disse bøkene er at man må gi de litt tålmodighet for å komme ordentlig inn i historien- noe jeg har lite av. Som regel forstår man kanskje ikke meningen før man har tenkt litt på det i etterkant, men når du først skjønner det kommer du til å få deg en skikkelig aha-opplevelse!

Eurowoman

– Det siste magasinet jeg leste var Eurowomans nyeste collector item-magasin, som også er jubileumsutgaven. De er utrolig flinke til å løfte opp og fremme bra og kule damer, og samtidig være like gode på det visuelle. Hele bladet er rene kunstverket! Magasinet er et av de få jeg vet om som appellerer både til yngre og eldre, uten å ekskludere noen i innholdet.

Illustrert Vitenskap

– Det høres kanskje litt rart ut, men et av de faste magasinene som alltid ligger på nattbordet mitt er Illustrert Vitenskap. Jeg fascineres veldig av både ny teknologi, natur, dyr og verdensrommet! De er flinke til å forklare kompliserte ting på en enkel måte, slik at jeg ikke føler meg dum når jeg leser det, og lærer mye interessant og nytt i hver eneste utgave.

Foto: Instagram/@bahareviken