17.mai nærmer seg med stormskritt, og mye skal på plass før den store dagen. VIXEN har spurt et knippe it-jenter hvordan de skal pynte seg, og ikke minst triksene deres for en look som holder fra Champagne-frokosten til dansegulvet.

LES OGSÅ: Weekday slår et slag for sommerkroppen 2018 med ny badetøyskampanje

Julie Terese Braatlund

Hun er dama bak bloggen The Fashion Archive, og jobber ved siden av i en luksus-skobutikk. Det er ingen tvil om at Julie Terese kan å kle seg. Blir det bunad eller noe annet pent på 17.mai?

Foto: Instagram/@julieterese_

– Min mormor og hennes søster lagde bunader sammen, så jeg har vært så heldig å ha bunad siden jeg var tre år. Og jeg skal stolt ha på meg bunaden min på 17.mai.

Hvordan tenker du å style håret ditt denne dagen?

– Jeg tenker å få håret mitt flettet, gjerne litt kreativt på skrått eller noe sånt. Eller så krøller jeg håret og setter noe opp i en spenne.

Og hva med make-upen?

– Personlig liker jeg en naturlig make-up look til bunad. Så for min del blir det noe lett sminke i form av solkysset hud og litt roser i kinna, med en enkel leppestift til.

Har du noen triks for å få looken til å holde seg hele dagen, fra Champagne-frokosten til dansegulvet? 

– Det beste for å få sminken til å sitte er god hudpleie og en bra primer, i tillegg avslutter jeg alltid sminken med MAC Fix+ Setting Spray.

Hva må du ha med i veska på 17.mai?

Must haves i vesken på 17.mai for min del er Clear Eyes, gnagsårplaster, hårnåler, leppestift- en med litt ekstra farge og en nude, Fisherman´s Friend og Elizabeth Arden Facial Mist. Det er viktig å holde huden fresh og hydrert.

Felicia Noelle Donkor

Felicia er journalist og har tidligere blogget for De Nye. Hun har en sterk stemme, og mangfold i skjønnhetsbransjen er helt klart noe som står henne nært.

Foto: Instagram/@felicianoelle

Hva skal du ha på deg på 17.mai? Bunad eller et annet festantrekk?

– I og med at jeg ikke eier bunad og vil unngå stresset med å finne ut hva jeg skal ha på meg under nasjonaldagen, valgte jeg å innføre suits only-regelen for meg selv. I fjor rocket jeg en mørkeblå dress, og i år blir det en spenstig rød dress fra Zara som jeg gleder meg veldig til å bruke.

Hvordan tenker du å style håret ditt?

– Jeg er fortsatt litt usikker. Jeg vakler mellom å sette håret mitt opp i en hestehale med en streng midtskill, eller å kjøre en myk 40-talls look for å skape en perfekt balanse mellom det feminine og det maskuline preget over dressen.

Og hva med make-upen?

– I år skal jeg gå for en litt mer myk og enkel look, men likevel la leppene mine stjele all oppmerksomheten. Det blir røde lepper som kommer til å passe godt med den røde dressen min.

Noen triks for å få looken til å sitte hele dagen? 

– Jeg klarer meg ikke uten en god mist som også sørger for at sminken holder seg, men også gir passende fukt. Selvfølgelig er det et must å ha med et godt pudder og leppestift for touch-ups.

Hva er must-haves i veska på 17.mai?

– Jeg må selvfølgelig ha med meg ansiktsmist fra Avène, en god leppestift, tyggegummi, mobil, lommebok, pudder fra Jane Iredale og noen flate sko som jeg kan snike på meg underveis.

Silje Økland

Hun ble kåret til Årets Stylista i 2017 og blogger også for Stylista, i tillegg til at hun studerer til å bli sykepleier. Blir det bunad på 17.mai i år?

Foto: Instagram/@siljeokland

– Det blir Fanabunad på meg. Den har jeg hatt på meg hver 17.mai etter jeg konfirmerte meg. Er så glad i den!

Hvordan tenker du å style håret ditt denne dagen?

– Jeg tror jeg går for romantiske krøller fra øret og ned, med midtskill, men på den ene siden vil jeg ha en hårspenne. Ikke for stramt eller for “fint”, men hårfrisyren komplimenterer ansiktet mitt og bunaden.

Hva med make-upen?

– Så naturlig som mulig. Fukt og glød er det som står i fokus, og da elsker jeg å bruke blush som ikke er i pudderform.

Har du noen triks for å få looken til å holde seg hele dagen?

– Jeg bruker en god hudkrem først, og ikke for mye sminke på begynnelsen, så kan jeg heller friske opp etterhvert som dagen går. Ha med en god lipgloss eller leppestift som gir fukt i tillegg til farge, så kommer du langt! Ta med en facial mist eller make-up mist som du kan spraye på ansiktet utover dagen for å friske opp.

Hva må du ha med i veska på 17.mai?

– Gnagsårplaster, lader til mobilen, facial mist og favorittlipglossen. I tillegg så elsker jeg som sagt en blush som gir glød. Så mitt største tips er Elizabeth Arden sin Cool Glow Cheek Tint i den fargen du liker. Så nydelig på både lepper og kinn for litt glød og fukt!

Chioma Anugweje

Hun er journalist og make-up artist, i tillegg til at hun har sin egen beautyblogg og YouTube. Hva slags antrekk går hun for?

Foto: Instagram/@chiomaacom

– I år skal jeg ha på meg en lang, blå festkjole fra Asos Curve.

Hvordan tenker du å style håret?

– Jeg tenker å ha håret ned, kanskje legge noen fine sløyfer i det.

Hvordan legger du 17.mai-makeupen?

– Enten så går jeg for en naturlig, men glam-look- det er alltid en sikker vinner på 17.mai, og du kan sjekke det ut i denne videoen. Eller så går jeg for winged eyeliner og røde lepper som er en veldig fin hyllest til Norge. Leppestift Ruby Woo fra MAC Cosmetics og eyeliner Epic Ink Liner fra NYX Professional Makeup.

Noen triks på lur for å få en look som holder hele dagen?

– Bruk gode produkter som du vet funker for huden din. Bruk en god primer som gjør at sminken holder hele dagen, og at sminkeproduktene legger seg fint og naturlig på huden. Jeg bruker Guerlain Météorites Base Primer. Bruk setting pudder som er med på å sette sminken slik at den ikke beveger seg i løpet av dagen og holder huden matt, som for eksempel La Prairie Cellular Treatment Loose Powder. Så kan du avslutte med setting spray som gjør at sminken virkelig holder seg hele dagen. Her bruker jeg COVER FX´s Illuminating Setting Spray.

Hva klarer du deg ikke uten i veska på 17.mai?

– La Prairie Cellular Treatment Loose Powder for å passe på at huden er matt hele dagen, leppestift, speil, nettbank-chip og penger.