Etter en lang og hard vinter er sommeren endelig her, og de fleste av oss trenger å jukse litt med brunfargen. Makeup-artist Tomas Erdis viser vei til perfekt sommerglød og solkysset hud. 

Hovedbilde: Guerlain Terracotta Light campaign 2018/Produsenten.

LES OGSÅ: It-jentenes beste stiltips til 17.mai

Franske Guerlain er med sin ikoniske Terracotta-serie nærmest som en solgudinne å regne, og ifølge Tomas Erdis er det en grunn til at de er nummer én på solpudder i hele verden. Han forteller til VIXEN at de selger et hvert 25 sekund. Denne våren har merket relansert solpudderet med en ny formula og look.

– De nye solpudderene heter Terracotta Light. De er ikke lyse, men de gir lys, skimmerfarge og glød så ikke huden blir matt. De er med på å bygge opp en varm og solkysset hud med skimmer, ikke glitter. I tillegg så har man bredde i fargene slik at man alltid finner en farge som funker, forteller Erdis til VIXEN.

Foto: Johannes Sunde

Til sommeren foreslår han en nydelig sommerlook med solkysset og glødende hud i fokus. For dette finnes det flere ulike produkter man kan bruke for å oppnå den riktige  “har ligget på stranden i mange timer”-effekten.

Solkysset hud? Ja takk!

– Terracotta Rêve d´Eté betyr “drøm om sommeren” på fransk, som betyr at denne klarer å gi glød til huden uten at den dekker. Smør den godt inn og kjenn at den smelter inn og blir matt uten å gi flekker. Den er kjempefin å bruke i ansiktet, på armer og legger, spesielt nå når man ikke har vist leggene på en stund. Man blir gyllen og får solkysset hud og sommerglød. Det som er fint med den er at den inneholder tan booster, som gjør at når du bruker den så får den kontakt med melaninen i huden som trigger fargen, slik at du blir brunere.

– Terracotta Skin er en silikonbasert foundation med lite dekk som jevner ut. Jo mer du jobber den ut, jo mer gjennomsiktig blir den. Silikonen legger seg som et teppe over huden og visker ut porer og legger seg i forhold til hudtonen. Den har en fløyelsmyk følelse, og er fin å bruke på sommeren om man ikke vil ha så mye foundation på. Terracotta Joli Teint er mer som en foundation som dekker. Den har solfaktor 20 og kommer i fem ulike nyanser.

– Med pudderet Terracotta Light blir huden veldig fresh og jevn, og det ser ut som at du har vært ute i sola. Den drysser ikke og holder derfor veldig lenge. Børst alltid av litt først, og tenk et stort 3-tall og store bevegelser når du bruker den. Jobb den oppover som med en rouge for å dra opp looken og få dybde.

Foto: Ingrid Bruvik

Valg av solpudder

– Prøv å holde fargen litt nærme hudtonen din slik at du bare blir litt brunere. Mange tenker at man vil ha en superkald kontureringsskygge slik at det skal se naturlig ut. Men noen ganger er det fint å varme opp huden istedenfor slik at den ser solkysset ut. Ingen hud har kun én farge. Derfor elsker jeg at Guerlain har vært smarte og tatt forskjellige farger i for en solkysset look. Alle disse fargene finnes i huden, og det synes jeg er viktig å tenke på.

Gull i blikket

– På øynene liker jeg to keep it simple, så jeg bruker bare fingeren og gjør det enkelt. Først drar jeg fingeren over øyelokket uten noe på for å få bort oljen som ligger på lokket. Så bruker jeg en lys skygge, helst med en øyeprimer først, og passer på å ta det helt inn til roten. Så tar jeg litt av en mørkere skygge og drar over kanten. Dette er fløyelsmyke øyenskygger som er veldig lette å duse ut. Jeg tar litt på fingertuppen og legger inntil øyenvippene under øyet for å få det lille ekstra som gir glød.

– Eyeliner-nyheten La Petite Robe Noire Roll´Ink Liner har et hjul for en veldig presis påføring. Jeg legger den langs vipperoten og lar den gå ut til der øyet slutter. Trikset er å lukke øyet for å se hvor streken skal slutte. Avslutt med mascara.

– Bryngelé med farge er det beste jeg vet, for den gjør brynet mer definert ved at de små hårene som ikke synes får farge. Børst med en ren kost rundt etterpå for å ta bort eventuelle flekker rundt, for så å børste igjennom.

Foto: Ingrid Bruvik

Kysseklare lepper

– Terracotta Kiss Delight er en lipgloss som henter opp pH-verdien din. Jo mer syre og høyere pH-verdi du har i kroppen, desto mer farge får du på leppene. Den kommer i tre farger; nude fersken, oransje fersken og en som er mer rosa. Vil man heller bruke en leppestift, velger jeg Kisskiss Matte som matt, men fremdeles har fukt i seg. Enkelt og sommerlig!