Siste del av kleskjedens sommerkolleksjon er på vei, og ifølge Kathrine Sørland som er Fashion Advisor i Lindex kan vi vente oss en god miks av glamorøse og enkle plagg, badetøy og kult tilbehør. Se bildene med modellen her. 

LES OGSÅ: Slik får du den fineste sommerlooken på 1-2-3

Det er ingen tvil om at motekalenderen går annerledes enn den vanlige kalenderen. For selv om vi nettopp har begynt å få en smak av vår og ordentlig sommer, er allerede siste rest av SS18-kolleksjonen til Lindex på vei ut i butikk. VIXEN har tatt en titt i det nye showroomet til kleskjeden, og slått av en liten prat med Kathrine Sørland om kolleksjonen og hennes favoritter.

– Jeg føler kolleksjonen er tredelt. Du har enkle, rene og voluminøse plagg i sort, hvitt og beige med en følelse av St.Tropez og en Cruise-collection. Veldig glamorøst og stilfullt. Så har du en litt morsommere del som tar inn sterke farger som rødt og grønt med litt tropical over det hele- plisséskjørtet med tropisk mønster synes jeg er helt nydelig. Stripene tar oss videre til en annen del- tenk svensk midtsommernattsdrøm og det skandinaviske med maritimt, striper, blomsterprint, blonder og et lyst og lekkert preg. Så er det en god miks av grovere og finere stoffer, forteller Sørland.

Hva er nøkkelplaggene, og hvordan vil du style disse? 

– Stripete og løse bukser i sort/hvitt som med en sort badedrakt og en sort hatt gjør at du er all good to go. Hvite og korte cityshort og store, voluminøse skjorter som er kjempekule snørpet sammen i livet eller ha hengende løst ned. De løse, vide buksene kan man godt kombinere med en bikinitopp. Badedraktene med draperinger gjør at du får fin midje og fungerer som en shapingbadedrakt. Knallkul! La oss bringe the Baywatch back.

Og hva med dine personlige favoritter?

– Mine aller største favoritter er denne deilige, hvite lindressen som jeg nærmest bor i- gjerne over en badedrakt for en spennende detalj. Den blå og hvite stripete jumpsuiten er også veldig fin på. Så er jeg veldig glad i plisséskjørtet med tropisk mønster på, og digger skjorter som man kan hive over bikinien, eller være fin med et par pumps til.

Sørland forteller videre at det er et stort fokus på tilbehør med for eksempel nettingvesker, hodeplagg, kule solbriller og statementøredobber. Også denne kolleksjonen har resirkulerbare stoffer. Sørland forteller at Lindex er veldig opptatte av miljø med mindre vann og kjemikalier i produksjonen sin. Hun er helt enig i at merket har hatt en merkbar endring de siste årene.

– Jeg har vært med i syv år som Fashion Advisor. Selvfølgelig er det veldig spennende med disse designsamarbeidene som Lindex har hatt- det vi hadde med Missoni tok jo helt av. Det er klart at sånne store designsamarbeid løfter varemerket, men så handler det også om å finne opp kruttet litt selv også. Og det synes jeg Lindex er utrolig flinke på. De finner klær som passer oss som bor her og vårt klima. Veldig mange har lyst til å gå med kjoler og høye hæler, men det er ikke alltid man kan det. Det er en rimelig kjede, men som bruker materialer av god kvalitet, sier hun og fortsetter;

– De har jo også dette fokuset på sustainability, som er en av mine hjertesaker. Jeg synes Lindex er flinke til å følge med og de skjønner behovene våre. Hvert år tenker jeg: Nå blir det ikke bedre, men så klarer de å toppe det likevel, avslutter hun.