Det er ingen tvil om at podcast er i vinden for tiden, og man kan trygt påstå at det finnes en for enhver smak. VIXEN har tatt en prat med Ane Gyllstrøm og Maria Rogersdotter bak podcasten Life Happens om både stort og smått. 

LES OGSÅ: Hvorfor bruker vi egentlig sommerdufter?

Life Happens er en intervjupodd av Bik Bok som er ledet av kleskjedens sosiale medier-team, nemlig Maria Rogersdotter og Ane Gyllstrøm. De tar opp aktuelle emner og intervjuer inspirerende kvinner om oppturer, nedturer og utfordringer, og første avsnitt gikk rett inn på podlisten.

De kule damene kan du følge her: Instagram/@anegyll / @mariarogersdotter

Hvordan har responsen vært så langt?

Maria: – Jeg hadde en feeling av at den her typen podcast var savnet i Norge, og det ville vi gjøre noe med. Vi har virkelig fått fantastisk feedback og det er så gøy!

Ane: – Det har vært over all forventning egentlig. Det har vært utrolig kult å endelig sette i gang, få alle de tilbakemeldingene vi har fått og ikke minst havne på topplisten. Wææ, det er sååå gøy!

Første avsnitt handler om det å starte for seg selv og det å være karrierekvinne. Hva tenker dere rundt det å være karrierekvinne i 2018?

A: – Jeg tenker at kvinner er mer i fokus enn noen gang og jeg er så stolt av å være kvinne og heie på andre der ute som følger drømmene sine. Det er fortsatt en lang vei å gå, og det er nok en del barrierer som må brytes, men vi er på rett vei og DET er rått!

M: – Selvsagt skal kvinner ta for seg. Kvinner skal gjøre hva de vil! Jeg opplever at det finnes flere og flere kule, sterke kvinner som virkelig våger å ta plass, og det er inspirerende og herlig å se.

Poden skal ta for seg opp- og nedturer og utfordringer. Hva tenker dere om det å snakke åpent om dette? 

M: – Vårt ønske med podden er at vi skal kunne ta opp temaer som berører og som de som lytter på blir inspirert av. Vi vil gjerne bryte noen tabuer. En del trodde kanskje i startet at podden skulle handle om mote, men det gjør den virkelig ikke.

A: – Det er så sjukt viktig å snakke om disse emnene som kanskje er litt tabubelagte. Da vil det være lettere å snakke åpent om det senere, fjerne skam og stå sammen i ting som er litt vondt. Jeg håper det vil vekke interesse og engasjement hos lytterne våre.

Ane skriver på bloggen sin at dere var nervøse fordi dere ikke er radioverter- hvordan synes dere det har vært så langt? 

A: – Jo, vel. Nå har jo jeg en ganske skrikete og høy stemme fra før av, så litt nervøs var jeg jo for at det bare skulle blæste høytalerne til folket der ute. Men, det har da gått bra, haha.

M: – Jeg har flere ganger fått høre at jeg har en behagelig stemme å høre på, det er veldig koselig, haha. Det er jo alltid skummelt å gjøre noe man aldri har gjort før og første innspilling var selvsagt ekstra pirrig. Hvert avsnitt er med en ny gjest og en ny historie så det gjelder å være orientert hver gang.

Dere intervjuer jo inspirerende kvinner, og det er blir helt klart mer og mer populært at kvinner heier på kvinner. Hva tenker dere rundt dette? 

M: – For meg har det alltid vært en selvfølgelighet å heie på alle mennesker. Alt blir bedre når man pepper, pusher og gir hverandre komplimenter.

A: – Jeg ELSKER det! Vi må fortsette å heie til vi ikke har mer pust igjen. Vi må heie på kvinner, vi må heie på menn. Vi må heie på hverandre.

Dere har begge blogger og er helt tydelig motebevisste damer. Noen stiltips på lur før sommeren?

A: – Motebevisst? Haha, tusen takk du. Føler jeg ikke er så motebevisst, jeg bare kler på meg om morgenen så folk slipper å se meg naken, egentlig. Vet du hva? Mitt beste stiltips (unnskyld for at jeg sier det) er å kle deg i hva faen du vil. Så lenge du er komfortabel. Lek litt med forskjellige kombinasjoner, farger og teksturer. Ta på deg noe som gjør det glad!

M: – Min stil blir alltid litt mer bohemsk på sommeren og jeg virkelig bor i skjønne sommerkjoler. Elsker den herlige, franske sommerstilen med stråveske og sandaler, og jeg pleier å mikse det med en litt mer rocka look. Se på Jeanne Damas og Sabina Socol på Instagram for major stilinspo.