I august går designprisen Bik Bok Runway Award av stabelen i Oslo. Og årets nominasjonsjury er større enn noengang tidligere. 

LES OGSÅ: Bik Bok Runway Award arrangeres for tredje gang

Det er ingen tvil om at norsk mote er på vei oppover om dagen, og mye spennende rører seg i bransjen. En stund spøket det for Norges nye moteuke, Oslo Runway, men ikke nå lenger. På sensommeren braker det nemlig løs igjen. I forbindelse med Oslo Runway går også Bik Bok Runway Award (BBRA) av stabelen for tredje gang. Prisen er et samarbeid mellom Oslo Runway og kleskjeden selv, og har som mål å løfte frem og anerkjenne nye designtalenter her til lands.

Nominasjonsjuryen

En nominasjonsjury skal i forkant velge ut fem finalister som får vise frem kolleksjonene sine for publikum og en vinnerjury 16. august. I år er juryen større enn noengang tidligere og består av tungvektere i bransjen. Disse er følgende:

Designer Admir Batlak

Casting director Alexander Norheim

Grunnlegger og redaktør i The Cool Girl, stylist og konsulent Hege Aurelie Badendyck

Sjefsredaktør i Melk og Honning Ida Elise Eide Einarsdóttir

Moteteoretiker og journalist Ida Eritsland

Sjefsredaktør i STYLEBY Jonna Bergh

Designer Michael Olestad Nybråten

Kunst- og motehistoriker Ragnhild Brochmann

Hovedinnkjøper womenswear og partner i YME Universe Thatiana Campelo Hjertum

– Vi er veldig stolte av nominasjonsjuryen og den faglige bredden og kunnskapsnivået de representerer. Det har vært stor pågang med søknader, enda flere enn i 2017, så det blir en veldig spennende konkurranse i år, sier Tove Sivertsen, prosjektleder BBRA i en pressemelding.

Vinneren vil få en pengepremie på 100.000 kroner, øremerket produksjon av en ny kolleksjon eller bestilling av varer til salgs, i tillegg til en visning under Oslo Runway AW19. Den heldige vinneren får også tilbud om en mentor hos Bik Bok. Tidligere vinnere av BBRA er Anne Karine Thorbjørsen (2016) og Michael Olestad Nybråten (2017).