Neste par ut i it-jentenes podcast-bonanza er Marthe Kveli Valeberg som står bak klesmerket byMagmalou, og Vita Mashadi kjent fra tv-serien Vita & Wanda. Sammen har de laget podcasten Vita & Valeberg. 

LES OGSÅ: It-jentenes podcast-bonanza: Maria Rogersdotter og Ane Gyllstrøm

Hvorfor bestemte dere dere for å lage podcast sammen?

Marthe: – Vi er begge over gjennomsnittlig glad i å prate, så å podde ble en greie på kontoret som jentene syntes vi burde gjøre, siden vi også lager ny nettside. Vita er dødstrygg i alle situasjoner, mens dette er helt nytt for meg, så jeg ble gira på å bare hoppe ut i det, og kanskje lære litt av Vita også, selv om hun er tretten år yngre og min ansatt, haha! Vi hadde planer om å snakke mye om  bransje, mote og beautystoff, men har endt opp med å snakke om alt mellom himmel og jord, seriøst som useriøst.

Vita: – At vi bestemte oss for å lage podcast er egentlig litt random. Cathrine som er regnskapsfører på kontoret og som sitter med oss, luftet ideen om at vi burde starte en podcast sammen. Så lo vel egentlig begge litt og bare “jaja”. En uke senere satt vi i studio og hadde innspilling på vår første episode. Vi hadde som de fleste andre store planer om å ha visse temaer, men etterhvert så merket vi at det ikke ble slik vi hadde sett for oss, og at vi faktisk leverer best uten noen form for “to do list”.

Foto: Truls Qvale

Fortell oss om dette sjef-ansatt forholdet deres? 

M: – Vita kom inn i livet mitt helt tilfeldig for et halvt år siden via felles bekjente, og jeg skjønte fort at dette er en jente med bein i nesa, et vanvittig stort hjerte og en sylskarp og superfønny tunge. Jeg er sjefen på jobben, mens i livet er det omvendt, og hun har blitt min støttekontakt som geleider meg gjennom angsten for alt mulig.

V: – Jeg vil si at jeg har stor respekt for Marthe som sjef. For jobb er jobb, mens privat er privat, men med Marthe føler jeg vi er venninner, selv om hun er sjefen min. Jeg respekterer henne så ekstremt, samtidig som vi er venninner når det trengs. Det har blitt slik at Marthe på en måte trenger meg like mye som jeg trenger henne. Humoren ligger i at jeg trenger Marthe i min hverdag på grunn av jobb, mens Marthe trenger tydeligvis meg i sin hverdag som en venninne og støttekontakt. Jeg føler vi har en connection som svært få er heldige å få oppleve som sjef og ansatt. Forholdet vi har setter jeg så enormt stor pris på.

Foto: Truls Qvale

Hvilke utfordringer og opplevelser har dere hatt i forbindelse med podcastingen sålangt?

M: – ITUNES! Vi skulle slippe fire ferdige innspilte episoder samtidig, men for første gang på tre år har hatt iTunes tekniske problemer, og fikk ikke registrert de. Ellers er trikketurene til og fra podden en liten challenge for meg som ikke har kjørt offentlig transport på ti år, på grunn av mine hangups og issues.

V: – Jeg vil vel si at Marthe kanskje er den av oss som har møtt på mest utfordringer. Jeg er jo litt vant til dette pod/tv/radio-gamet. Mens for Marthe ble det en litt ukomfortabel start. I tillegg så har jo Marthe angst for alt som finnes i verden. Det gjør altså ikke saken bedre at før hver innspilling må hun ta trikken ned til Brugata for å spille inn episodene. Min utfordring er å få Marthe til å innse at trikk og kollektiv er helt normalt og totalt ufarlig. At podcast bare er chill. Jeg synes at hun klarer seg ganske bra så langt.

Hva kan vi forvente oss fremover fra dere og podcasten?

M: – Mye trikk og angst og indre uro, haha! Vi prøver å finne ut av disse greiene underveis, samtidig som vi snakker om alt random fra hvordan vi drikker fra en brusboks, til dating, married life og personlige opplevelser og erfaringer vi ønsker å bjuda på.

Foto: Truls Qvale

V: – Vi kommer til å være personlige, energiske og ærlige. Vi kommer til å ha med gjester som vi begge vet om, og som vi til tider skal overraske hverandre med. Vi kommer til å vise dere at man kan ha et vennskap selv om man har en større aldersforskjell, og selv om man jobber sammen som sjef og ansatt. Vi kommer til å ta opp temaer som er svært personlige for oss, og som mange der ute ikke aner vi har gått gjennom. Andre ganger kan vi bare ha en helt meningsløs prat i 40 minutter. Jeg har lært Marthe at alt ikke trenger å være alvorlig og seriøst, og det tror jeg dere vil høre en del av.

Hva er deres favorittpodcast?

M: – Jeg har sykt mange! Av de norske må jeg selvfølgelig nevne Synnøve & Vanessa, Janka & Marte, Harm & Hegseth og Lørdagsrådet med Live Nelvik. Av de mer seriøse dokumentarene hører jeg på for eksempel Hele Historien Følgetongen. Av de svenske digger jeg blant annet Alice & Bianka og Skäringer & Mannheimer, og av de amerikanske er det så mange at det blir vanskelig å nevne noen, men Serial og True Crime-podder er jeg helt obsessed med, og jeg tuner inn på The Business of Fashion ganske ofte også.

V: – Min favorittpodcast er Harm og Hegseth, egentlig fordi de gjør så uinteressante temaer så jævlig interessante. Samtidig liker jeg Bra Damer med Guri Solberg- siden jeg selv har vært gjest der, haha.