Det ikoniske jeansmerket M.i.h Jeans lanserer nå sin bærekraftige denimkolleksjon Paradise Capsule- et sant økologisk denimparadis. 

LES OGSÅ: Monki SS18: Bærekraftig fokus

Det er ingen hemmelighet lenger at tradisjonelle jeans er en av motebransjens største miljøverstinger. Denim er laget av bomull, som på sin side krever ekstreme mengder vann gjennom hele produksjonen- fra bomullen blir plukket fra åkeren, til jeansen er ferdigbehandlet og klar for butikk. Nå tar britiske M.i.h Jeans et steg i riktig retning med sin nyeste denimkolleksjon, Paradise.

Kolleksjonen består av fem ulike styles i en ny type denim, spesielt utviklet for jeansmerket i samarbeid med ISKO. Sistnevnte er en denimprodusent som i 2017 fikk som den eneste i verden tildelt EU Ecolabel. Året før fikk produsenten tildelt Svanemerket sine miljømessige sertifiseringer. Jeansene kommer i økologisk bomull, helt uten bruk av kjemiske stoffer i bomullsprosessen. Denimen har en rå indigofarget vask for å kunne sikre at minst mulig vann blir brukt i produksjonen- og for å kunne redusere den miljømessige skaden i størst mulig grad. Trimmingene på jeansen har resirkulert polyester, i tillegg til at merket bruker resirkulerte papir-tags.

M.i.h Jeans sier i en pressemelding at dette er et statement for deres fremtidige forsøk på å lede an innen bærekraftig denim. Fra og med juni 2018 skal merkets leverandørkjede være transparent og vise deres bærekraftige mål for fremtiden.

– Vi vet at ingen plagg noengang kan være fullt og helt bærekraftig, men vi vil fortsette å redusere vår innvirkning på miljøet gjennom innovasjon og progressjon innen bærekraftig mote, ved å slutte sirkelen innen vår egen business gjennom introduksjonen av jeans resirkulerings-service for våre kunder, og ved å fortsette å be om forandring, heter det i en pressemelding. 

Det britiske jeansmerket er allerede medlem av the Alliance for Responsible Denim, som er en internasjonal allianse som jobber for å gjøre denimindustrien renere og smartere ved hjelp av hjelpelinjer og standarder, og blant annet resirkulert denim.

M.i.h Jeans skal fra sin AW18-kolleksjon av ha 50% denim som kommer fra økologisk og BCI-bomull- Better Cotton Initiative. Merket jobber allerede med to ulike denim-vaskerier, et i Tyrkia og et i Italia, som vasker jeansene deres med fokus på å redusere miljø-fotsporene. Flere av jeansene skal bli ferdigstilt ved hjelp av laserteknologi istedenfor kjemikalier og vannsløseri.