De siste to årene har vært litt av tid for søstrene Lisa og Vanessa Creaven, som står bak det stadig mer populære tannblekingsmerket Spotlight Whitening. VIXEN har tatt en prat med tannlegeduoen om skjønnhetsidealer, sunne tenner og det å være karrierekvinne i 2018. 

Alle foto: Trine Olsen/WhoDares.

LES OGSÅ: Hvorfor bruker man egentlig sommerdufter?

I løpet av kort tid har Spotlight Whitening vært på alles lepper- eller skal man si tenner? Det irske tannblekingsmerket har hatt en braksuksess i hjemlandet og resten av Storbritannia, og nå står Norge for tur. Hvordan har det seg at to søstre begge endte opp som tannleger?

VIXEN har tatt en prat med søstrene Lisa og Vanessa Creaven. Her fra da de besøkte Oslo tidligere i år. Foto: Trine Olsen/WhoDares.

– Lisa startet definitivt trenden, og jeg kom etter, forteller Vanessa Creaven til VIXEN.

– Tannlegeyrket er et utrolig yrke som åpner dørene til så mange muligheter innenfor feltet. Vi er begge kvalifiserte tannleger fra Trinity College i Dublin. Vi fortsatte så med ulike post-graduate-kurs innen kosmetisk tannbehandling og kjeveortopedi både i Irland og i Storbritannia.

Søstrene Creaven jobber som tannleger i sin egen tannlegepraksis i Galway i Irland. Hovedfokuset deres ved klinikken ligger på kosmetisk tannpleie, mer spesifikt på usynlig tannregulering.

– Det er en busy praksis som lar oss bygge et sterkt forhold til våre pasienter, noe som vi begge elsker.

Hvorfor bestemte dere dere for å starte Spotlight Whitening?

– Det var frustrerende for oss å se hvordan pasientene våre slet med å finne tannblekingsmidler som faktisk fungerte, var trygge og rimelige i pris. Vi kunne ikke se noe på markedet som tilfredsstilte disse behovene, og som var noe vi kunne stå for. Derfor skapte vi Spotlight Whitening.

Merkets popularitet har virkelig skutt i været på rekordkort tid. Begge tror at populariteten eksisterer på grunn av kundene deres, som etterhvert får det resultatet som Spotlight ønsker å gi.

– Kraften ved sosiale medier har også virkelig hjulpet oss med eksponering og såkalt word of mouth, siden vi konstant blir tagget i kundene våre sine bilder som viser sine hvitere, lysere smil. Hvert av produktene våre har en helt egen fordel, fra ekspress én times tannblekings- strip, til vår tannblekingspenn som hjelper deg med å bli kvitt irriterende flekker on the go.

I 2018 er det mange tøffe skjønnhetsidealer å leve opp til, og man kan begynne å lure på om bleking av tennene hjemme på badet er noe som kommer til å bli en fast og nødvendig del av morgenstell og skjønnhetsrutiner for kvinner i framtiden. Det å være kameraklar for Instagram er for mange blitt hverdagskost. Er egentlig kritthvite tenner et sunt skjønnhetsideal? Og er det nødvendig?

– Alt avhenger av personen. Vår Teeth White Strips er lagd ved å bruke hydrogenperoksid som er den eneste kliniske beviste ingrediensen til å gjøre tenner hvitere. Det beste ved produktene våre er at vi har utviklet de selv, de er effektive og gir ingen sensitivitet. Når det gjelder å være kameraklar, så er det ikke essensielt å ha et hvitt smil, men det er et pluss. Når det er sagt, så er det mer sannsynlig at folk som har lyst å bleke tennene sine ønsker å få den selvtilliten som man får ved et lysende smil.

Dere har lansert produkter for menn også. Er det mange menn som bleker tennene sine? Eller bryr de seg generelt ikke så mye om tennene som kvinner gjør?

– Majoriteten av kundene våre er kvinner som ønsker å innlemme tannbleking som en del av deres skjønnhetsrutiner, og dermed få den selvtilliten på samme tid. Vi har sett at det er en økning i salget til menn, siden de også begynner å bli mer opptatt av et hvitere smil. Det kommer kanskje av det sosiale presset som kvinner har en tendens til å føle- å se bra ut på alle måter vi kan. Vi har utviklet strips til menn etter å ha fått mange forespørsler fra menn som lette etter strips som passet dem bedre, ettersom det er en anatomisk forskjell på menn og kvinners munner. Derfor er stripsene til menn større både i størrelse og form.

Hva er deres beste tips for et vakkert smil og sunne tenner?

– Å vedlikeholde et vakkert smil og sunne tenner er viktig, men vi kan aldri forvente at folk gir opp kaffe og rødvin. Vi er kanskje tannleger, men vi er mennesker også! Forsøk å kutte ned på drikker med mørk farge, eller drikk dem med et sugerør om mulig. Vi anbefaler også å besøke en tannpleier hver sjette måned for å holde tennene rene og sunne. Til slutt, bør du bruke tannhygiene-produkter som inneholder Fluor. Fluor hjelper å forhindre tannskader ved å gjøre tannen mer resistent mot syreangrep fra sukker og plakk.

Det er ingen tvil om at Vanessa og Lisa Creaven er busy karrierekvinner. Hvordan klarer de å kombinere Spotlight Whitening og det å jobbe fulltid som tannleger?

– Som tannleger er vi lidenskapelig opptatte av pasientene våre, og de vil alltid være vår førsteprioritet. Det er en feel good-faktor i å se at folk får en helt ny type selvtillit fra jobben vi gjør. Vi jobber med Spotlight utenom våre vanlige arbeidstider, så det er som babyen vår. Vi setter pris på å gjøre noe vi elsker og utvikle nye produkter. Støtten vi har fått siden vi startet har vært virkelig overveldende, men på samme tid har den motivert oss til å fortsette å vokse som et merke.

Hva tenker dere om å være nettopp en karrierekvinne i 2018?

– Det kan være tøft, men helt klart verdt det. Det er givende og gir oss styrke det å vite at vi er et 100% irsk-eid og selvfinansiert firma. Vi pusher oss konstant hvert år og setter oss nye mål og gjennomfører de. Enda viktigere er det at det er flott å jobbe side om side med søsteren sin. Å jobbe med hverandre er like mye givende som det er utfordrende. Vi har selvfølgelig våre øyeblikk, men på slutten av dagen så er blod tykkere enn vann, og vi har det søsterlige båndet og tillitten som vi ikke tar for gitt.

Hva er planene videre?

– Spotlight Whitening har en spennende tid foran seg. Vi er allerede tilgjengelige i elleve land og 3.000 forhandlere verden over. Nå skal vi utvide til Asia, Australia og New Zealand de neste månedene. Vi tenker også å utvide Spotlight til Nord-Amerika det kommende året. Det er helt tydelig at det ikke sakker tempo.