Stilen og looken hennes oser av attitude, men på innsiden er artist Una Sand en emosjonell og lidenskapelig dame. Nå har hun nettopp sluppet debut-EP med produsenten til blant annet Frank Ocean på laget. 

Hovedbilde: Martine Lund.

LES OGSÅ: Musikk & Mote: Malin Pettersen: – Livet er for kort til å følge normene samfunnet har satt for oss

Helt siden hun var liten har hun alltid skrevet og sunget, men grunnen til at hun har havnet i musikkbransjen er en ren tilfeldighet.

– Jeg ble etter en Facebook-post min far la ut invitert til en låtskriver/artist- camp i Sverige som startet det hele. Før det hadde jeg aldri sunget for noen andre enn nærmeste familie og et par venner. Etter den ene dagen på songfarm gikk det ikke mer enn en måned før jeg satt med en kontrakt i hånda fra SONY ATV, og plutselig var låtskriver på profesjonelt vis, forteller Una Sand til VIXEN.

Foto: Jonathan Vivaas Kise.

Hvis du skulle beskrive deg selv med fem ord- hvem er Una Sand?

– Jeg er en målrettet, engasjert, emosjonell, ærlig og lidenskapelig type. Det er vanskelig å definere meg selv med fem ord, da ting ikke er så svart/hvitt med meg, men det er allikevel en god start for å beskrive hva som gjør meg til den jeg er.

Musikken sin beskriver hun som ganske svevende, samtidig som den tar folk litt på senga.

– Musikken min handler om erfaringer og opplevelser fra mitt eget liv, men allikevel er jeg opptatt av å holde det tekstuelle åpent nok til at andre kan ta eierskap til det. Akkurat derfor tror jeg lytterne kan relatere seg godt til låtene mine. Sjangermessig er det en god blanding av mye, men det er vel mest R&B-urban-leaning.

Foto: Martine Lund.

Debut-EPen hennes Perspectives kom ut tidligere i sommer. For Sand starter alt med en følelse som kommer fra en tanke. Inspirasjonen bak denne skiva er hennes egne emosjonelle prosesser som hun har jobbet seg gjennom.

– Skiva er egentlig en lang kjærlighetshistorie som forteller om noen av de største fasene og følelsene jeg har gått igjennom og opplevd de siste fire- fem årene av livet mitt.

Hvordan vil du beskrive klesstilen? Og hvordan påvirker musikken din stilen?

– Klesstilen min er ganske variert. Laidback glam, effortless sexy med tendenser til litt sporty og søtt her og der vil gi et lite bilde på det. Ellers elsker jeg smykker og fint tilbehør som kan spice opp antrekkene mine både til hverdags og fest. Jeg føler jo absolutt at hvordan man kler og sminker seg er kjempeviktig med tanke på at det ofte definerer førsteinntrykket folk får når de ser deg. Derfor er vel egentlig beskrivelsen av klesstilen min ganske i tråd med musikken og dens vibe.

Foto: Jonathan Vivaas Kise.

På debut-EPen forteller hun at hun har jobbet med flere store samarbeidspartnere som har jobbet med folk som Chris Brown, Nick Jonas og Frank Ocean, som for eksempel Paul Phamous. Hva synes hun om det å få jobbe med en så stor produsent?

– Det som gjør Paul unik er at han er 100% involvert i hele prosjektet mitt og er med hele veien. Jeg lærer masse av han fra sessions vi gjør, og blir veldig inspirert av hans måte å høre og catche melodier på. Samtidig er han som låtskriver helt brilliant, så dette er ikke det siste som kommer fra meg med han som en del av det.

Foto: Jonathan Vivaas Kise.

Du er jo veldig ung- hvis du skulle jobbet med noe annet enn musikk, hva ville det vært?

– Jeg har tenkt mye på det. Jeg drev med kunst på videregående, og har alltid elsket design både i klær og smykker. Det er mulig jeg hadde begynt med noe sånt, eller typ åpnet et guesthouse på en eller annen strand i verden der jeg kunne gjort yoga i soloppgangen og levd livet i rolige omstendigheter.

Hva er planene fremover?

Perspectives er bare starten på det hele. Fremover vil det komme mer musikk, i tillegg til at jeg kommer til å spille live.