Nylig ble den digitale plattformen Marriage Unblocked lansert, med Björn Borg som initiativtaker. 

LES OGSÅ: M.i.h Jeans vil bli best på bærekraftig denim

I hele 87% av alle land i verden er homofilt ekteskap ulovlig. Marriage Unblocked er en digital plattform som lar hvem som helst fri til den de elsker, utveksle løfter og gifte seg på blockchain, enten anonymt eller åpent i offentligheten. Den gjør det mulig å la folk gå ned midtgangen digitalt, lagre deres ekteskapsløfter for alltid, i tillegg til å få et sertifikat på det digitale ekteskap sitt.

Det er det svenske sportsmerket Björg Borg som står bak initiativet.

– Vi tror at sport er kjærlighet og at kjærlighet er likestilt. Den første grunnleggende rettigheten er å elske hvem du vil. Med vår nye plattform Marriage Unblocked kan vi desentralisere makt og åpne opp for ekteskap for alle voksne som ønsker å gifte seg, sier Johanna Juhlin, Global Brand Marketing Manager hos Björn Borg i en pressemelding.

Hva i alle dager er blockchain, og hvordan fungerer egentlig dette?

Blockchain er en ny type teknologi som lar deg lagre informasjon for alltid, uten å involvere en tredjepart, som for eksempel staten eller kirken. Den mest kjente typen er Bitcoin som er en kryptovaluta- rett og slett en digital valuta. Nå bruker man samme teknologi for å kunne utfordre reguleringen av ekteskap uten innblanding fra noen. Marriage Unblocked er bygd opp av Superblocks, som er et selskap som presser grensene til blockchain.

– Blockchain er ikke bare en teknologisk revolusjon, det er først og fremst en sosioøkonomisk revolusjon. Blockchain kan gjennom sin tillatelsesløse natur gi nye perspektiver og løsninger på mange av de utfordringene samfunnet står ovenfor i dag. Marriage Unblocked er et godt eksempel på hvordan vi kan bruke teknologi til å stille spørsmål om hvordan ekteskapet blir kontrollert, regulert og satt opp, sier Thomas Backlund, grunnlegger av Superblocks i en pressemelding.