Med rekordstort antall søkere til årets utgave av designprisen Bik Bok Runway Award, har nominasjonsjuryen endelig kommet frem til fem finalister som får vise frem kolleksjonene sine på sensommeren.  

LES OGSÅ: Her er årets BBRA-nominasjonsjury

I august går tredje runde med Bik Bok Runway Award (BBRA) av stabelen i Oslo, og en nominasjonsjury med hele ni personer fra den norske motebransjen har nå valgt ut fem designere som de mener fortjener oppmerksomhet og en bredere plattform.

– Oslo Runway har som mål å løfte norsk design, og gi den internasjonal oppmerksomhet. De unge talentene er fremtiden. Vi retter derfor fokus mot dem, og bidrar til å gi dem den anerkjennelsen de fortjener, sier Tove Sivertsen, prosjektansvarlig i BBRA i en pressemelding.

Vinneren får finansiert produksjon av en full visning under Oslo Runway AW19 i februar neste år, og en pengepremie på 100.000 kroner, øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg, i tillegg til at Bik Bok stiller med en mentor.

Årets nominerte til Bik Bok Runway Award er:

Bror August

Foto: Privat.

Til tross for sin unge alder, lanserte han sin første kolleksjon Film Orange allerede i 2015. Han viste under NYFW i 2016, og har deltatt i utstillinger på steder som Stedjik Museum og Moderna Museet. Han har allerede blitt plukket opp av anerkjente magasiner som Dazed.

– Det er veldig gøy å bli nominert, og jeg gleder meg stort til å vise en ny kolleksjon, sier Bror August Vestbø i en pressemelding.

Foto: Jakob Landvik.

Foto: Jakob Landvik.

Foto: Benjamin Barron.

HAiKw/

Foto: Martine Stenberg.

HAiKw/ kjennetegnes ved at de lager klær i skjæringspunktet mellom abstrakt kunst og anvendelig hverdagsmote, og ikke minst legger vekt på samarbeid. De lager egne prints og vevde stoffer til hvert prosjekt. Merket drives av designer Harald Lunde Helgesen og designer og stipendiat på Kunsthøgskolen i Oslo, Ida Falck Øien.

– Nominasjonen vekker konkurranseinstinktet, så nå er det bare å sette i gang og lage vår beste kolleksjon så langt, sier Harald Lunde Helgesen.

Foto: Martine Stenberg.

Foto: Martine Stenberg.

Foto: Martine Stenberg.

Merilin Kolk

Foto: Johannes L.F.Sunde

Som fersk designer rett ut av Kunsthøgskolen i Oslo, utforsker Merilin Kolk temaer som relasjoner, identitet og virkelighetsoppfatning med store volumer i avgangskolleksjonen sin. Hun har tidligere vært intern hos begge de tidligere BBRA-vinnerne, Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad.

– Å bli nominert til Bik Bok Runway Award er virkelig spennende, og utrolig gøy. Som nyutdannet innen klesdesign er det en enorm anerkjennelse å bli nominert, sier Merilin Kolk.

Foto: Roger Fosaas.

Foto: Roger Fosaas.

Foto: Roger Fosaas.

O-F-C

Foto: Jørn Aagaard.

O-F-C er et designkontor som holder til i Oslo, og som består av kunstnere og kreative fagfolk innen design og audiovisuelle media. Øyvind Ruud er mannen bak, og har bakgrunn fra både Central St. Martins i London og Kunsthøgskolen i Oslo, med en mastergrad i motemarkedsføring, branding og kommunikasjon. Merket fokuserer på moderne funksjonalitet og tidløshet gjennom kvalitetsplagg som er bærekraftige i alle ledd.

– Vi er utrolig stolte over å bli nominert til Bik Bok Runway Award sammen med så mange talentfulle norske designere. Hele teamet er veldig spent på å lære, samarbeide og bygge nye forbindelser gjennom denne unike muligheten, sier Øyvind Ruud.

Foto: Kim Jacobsen To.

Foto: Kim Jacobsen To.

Foto: Kim Jacobsen To.

Søster Studio

Foto: Privat.

Søster Studio ble grunnlagt av designer Pernille Nadine i 2017, og drives av henne og hennes partner Paavo Rafael. Merket brenner for miljøet og lager eksklusive og miljøvennlige kolleksjoner av materialene de har tilgjengelig, istedenfor å ha en produksjon som er avhengig av sesongenes gitte behov.

– Surrealistisk! Vi setter utrolig stor pris på denne nominasjonen som bekrefter at det vi gjør er viktig. Nå gleder vi oss til å gi dere et skikkelig bra show, sier Pernille Nadine.

Foto: Carlijn Jacobs.

Foto: Carlijn Jacobs.

Foto: Carlijn Jacobs.