Juni er måneden hvor Pride står i fokus for svært mange. Nå støtter også Weekday opp om feiringen.

LES OGSÅ: Isabel Marant lanserer sin første makeup-kolleksjon

Kleskjedens Rainbow Collection består av åtte ulike fargerike t-skjorter som feirer LGBTQIA+. Inspirasjonen er hentet fra den amerikanske forkjemperen Gilbert Bakers arbeid for homofiles rettigheter. Han levde fra 1951 til 2017, og er designeren av regnbueflagget som regnes som selve symbolet på Pride.

T-skjortene er unisex og lagd av økologisk bomull, og kommer i åtte ulike farger med flaggord som sex, life og spirit printet på. Dette er andre gang Weekday lager en Rainbow-kolleksjon, som vil være tilgjengelig hele sommeren.

Kleskjeden kommer også til å jobbe med åtte ulike personer som vil reflektere på flagget og dens symbolikk og betydning gjennom korte kampanjefilmer. Filmene har som mål å oppfordre og støtte andre til å heve stemmen sin for å feire LGBTQIA+ pride, ulikhet og kreativitet.

Som om ikke alt dette er nok, kommer det også til å bli arrangert ulike eventer i Weekday-butikker hvor folk får muligheten til å lage sitt eget Pride-flagg. For hvert flagg vil merket donere ti euro til FNs Free & Equal-kampanje som fokuserer på like rettigheter for alle og lik behandling av LGBTI-mennesker over hele verden.