VIXEN har tatt en prat med ambassadøren til hudpleiemerket REN Clean Skincare om nettopp ren hudpleie, bærekraft og resirkulerbar emballasje.

LES OGSÅ: Stort intervju med mannen bak Korres

I en tid hvor global oppvarming og hva man kan gjøre i hverdagen for å minimere miljøfotsporet sitt får stadig økt fokus, er det ikke alltid like enkelt å vite om favorittmerket ditt satser på bærekraft og miljøvennlige produkter. For det er ingen hemmelighet av ekstremt mange merkevarer og produkter kommer med mye emballasje, som kanskje i mange hjem går i kun én søppelkasse uten å sorteres først.

Det er heller ingen hemmelighet at mange av hudpleie- og sminkeproduktene du påfører huden din hver eneste dag inneholder ingredienser som faktisk kan gjøre skade. Hver sommer leser man om forbrukertester av solkremer som er stappet med stoffer som kan være både hormonforstyrrende og allergifremkallende.

REN Clean Skincare er et britisk hudpleiemerke som siden 2000 har utviklet ren og bioaktiv hudpleie. Merkets ambassadør og leder for deres utdannelse, David Delport, forteller til VIXEN at REN var det første merket som mente at rene formler var veien til gladere og sunnere hud.

– Vi forandret på måten formler ble lagd for nesten 20 år siden, for å kunne gi høy ytelse ved å bruke bio-ekstrakter fra naturen som var klinisk testet (Performance) uten å bruke ekle ingredienser (Purity) og som gjorde produktopplevelsen eksepsjonell (Pleasure).

Hvilke naturlige høyteknologiske aktive ingredienser bruker dere egentlig?

– Hvert produkt er naturligvis forskjellig, men et godt eksempel vil være verdenen av probiotika, smertestillende sjampinjong-ekstrakter (og vi er de første i verden som bruker dette) og naturlig AHA (enda en ting vi var først ute med, som klinisk bevist er bedre for huden din enn syntetiske stoffer). Vi har også skapt vår egen peptide Hexapeptide-11, noe som vi fremdeles bruker i to av våre anti-aging-produkter.

Tingen med REN er at ingrediensene de bruker skal få huden til å hjelpe seg selv. Men hvordan går det egentlig an?

– Hudfunksjoner via kjemiske beskjeder. Vi kan etterligne disse beskjedene med plantebio-aktiver for å booste hvor effektiv huden er. Dette er hvorfor huden blir sunnere og gløder med vitalitet. Huden din er mye mer intelligent enn noen tilvirker- vi bare gir den verktøyene for å være så bra som den kan være- det er en holistisk tilnærming backet med utrolig vitenskap.

Som leder for REN sin utdannelse, er dette naturligvis en stor del av arbeidet hans. Han forteller at de får retailere til å sende dem ekspertene sine som er de mest lidenskapelige personene til å undervise, ettersom de er de beste ambassadørene.

–  Å lære om REN vil endre hele oppfatningen din av kosmetikkindustrien. Det er ikke for alle, hvis du er skikkelig glad i regnbue-enhjørningsmasker og fancy upraktisk emballasje, så vil du antakeligvis ikke like REN. Vi handler om hudhelse først og fremst, og alt vi gjør er å holde det vår førsteprioritet.

Merket går nemlig sterkt inn for å bruke resirkulerbar emballasje. Delport forteller at dette er viktig for dem, ettersom kosmetikk-industrien er en av verstingene i verden når det kommer til forurensning.

– Tenk på hvert produkt på baderomshyllen din brukt over et helt liv. Jeg går utifra at nesten ingen av de når resirkulering. Vi trenger å forandre på det- fordi uten en sunn planet kan vi ikke forvente sunn hud.

Hva ligger bak slagordet deres “Clean to skin- clean to planet”?

– Det er måte å si “hvis du bruker ren hudpleie, så kan du støtte en renere planet”. Målet vårt er å være det første prestisje-hudpleiemerket som kan være zero waste innen 2021.

Han forteller at ren hudpleie for ham handler om hudpleie som fungerer, og som er hans trøst og en venn han kan stole på. For å få en renere hudpleie og bidra til et renere miljø, er det flere spørsmål han tror er viktig å stille seg når man kjøper et produkt, eller i det minste være klar over; er emballasjen resirkulerbar og fra en resirkulerbar kilde? Er ingrediensene bærekraftige eller skader de miljøet? Er produktet miljømessig vennlig? Husk, når man lager et hudpleieprodukt må man ofte ha aktiver og komponenter fra dusinvis av fabrikker- hvordan er disse fabrikkene når det gjelder eco-policy?

– Vi er ikke perfekte i det hele tatt, ikke engang REN, men vi prøver i det minste!

Har han noen siste tanker rundt ren hudpleie?

– Slutt å behandle huden som et beauty accessory. Vi skader beskyttelsessystemet vårt ved å bruke produkter som ikke er lagd på en intelligent måte. Huden vår er det eneste som beskytter oss fra verden der ute, og trenger å bli behandlet med stor respekt!