Hun har bakt seg inn i mange norske hjerter gjennom bakekonkurransen Hele Norge Baker som hun også vant, og gir oss vann i munnen med sin egen tv-serie Idas Fristelser. Hva spiser Ida Gran-Jansen aller helst om sommeren?

Hva er dine topp 3 beste sommerfrokoster?

– Mine topp 3 sommerfrokoster må være lomper med avokado og pepperrøkt laks sammen med litt ruccola. Eller havregrøt med norske jordbær og pistasjnøtter. Den siste må være ciabatta med eggerøre, prosciutto og hjemmelaget pesto. Aah, nå ble jeg sulten, haha.

Lomper med avokado, pepperrøkt laks og ruccola

– Denne er veldig enkel å lage. Her er det egentlig ikke så mye å lage- det er bare å smøre alt sammen på en lompe og nyte. Jeg har helt dilla på avokado om dagen, for jeg synes den gir en naturlig kremet konsistens som jeg elsker. Pepperrøkt laks er også alltid en vinner hos meg.

Havregrøt med jordbær

– Havregrøt med norske jordbær og pistasjnøtter lager jeg ved å koke havregrøt på en blanding av melk og vann. Så danderer jeg masse friske jordbær på toppen og avslutter med å drysse på pistasjnøtter. Litt honning er også kjempegodt til.

Foto: Ida Gran-Jansen.

Ciabatta med eggerøre og prosciutto

– Den siste av mine frokostfavoritter krever litt mer jobb, men det er absolutt verdt det! Lag en kjempegod pesto- du kommer nok aldri til å kjøpe en ferdig etter du har smakt hjemmelaget. Sammen med eggerøre som er stekt på svak varme (for å få den ekstra kremete) og prosciutto er denne frokosten en sikker vinner.

Foto: Ida Gran-Jansen.

Hvordan ser en perfekt sommermorgen ut for deg?

– Det spørs litt på om jeg er på jobb eller har ferie. Hvis jeg jobber så står jeg opp i 8-tiden, lager meg som regel lomper med pålegg og masse grønt for så å starte jobbdagen. Har jeg fri derimot så elsker jeg lange frokoster med masse godt og en stor kopp kaffe. Er det fint sommervær så spiser jeg gjerne frokosten ute i solen.

Hvilke matvarer er must-haves i løpet av sommerdagene?

– Mine must-haves kan variere fra dag til dag, men jeg må som regel ha masse frukt og bær. Jeg digger bær og kan spise haugevis av det. Melon er også en sommerfavoritt, for ikke å snakke om de norske jordbærene. Moreller går det også en del av. Sjokolade er en fast must-have hos meg, uansett om det er sommer eller vinter.

Blir du inspirert av noe spesielt når det er sommer?

– Når det er varmt ute så har jeg alltid lyst på frisk mat. Mye grønt og fresht er det som frister. Jeg er en forkjemper av å bruke mat i sesong, så på sommeren synes jeg det er viktig å benytte seg av de gode bærene, rabarbra og lignende.

Ble du sulten på flere gode oppskrifter? Sjekk ut Idas oppskrifter her.

Sjekk ut Instagrammen hennes @idagranjansen for massevis av inspirasjon.