Akkurat denne sommeren er det solbriller med fargerikt glass som gjelder. Store motehus som Gucci, Tom Ford og Marc Jacobs har designet sine tolkninger, og kjedebutikkene har selvfølgelig kastet seg på regnbuebølgen for lengst. 

Hovedbilde: Marc Jacobs SS18 Eyewear.

Pilotdrøm med Aviator og Caravan

Denne modellen, også kjent som pilotbrillen, har vært noe av det kuleste man kan ha på nesetippen helt siden Tom Cruise gjorde den ikonisk i jagerflyfilmen Top Gun for over 30 år siden. Det er ingen tvil om at dette er en udødelig og tidløs klassiker, men denne sommeren har den fått en aldri så liten overraskende oppdatering anno 2018 i freshe farger.

Fra øverst: Komono / Ray-Ban / Gucci / Tom Ford / Marc Jacobs. Foto: Produsentene / Monki.

Rund og god

De fleste vet at John Lennon var en hardhugget fan av runde solbriller, men hvem hadde trodd at Bram Stoker´s Dracula var så forut for sin tid? Allerede i denne filmen fra 1990-tallet bruker han nemlig runde solbriller med lilla glass. Dracula eller ei- det bugner over av runde og ovale solbriller der ute, så det er bare å finne favorittfargen sin.

Fra øverst: Kaibosh / Ray-Ban / Gucci / Dior / Tom Ford. Foto: Produsentene / Marc Jacobs.

Spiss klørne med Cat Eye

Ingen over, ingen ved siden. Cat eye var stort på 1950- og 60-tallet, og blir stadig mer populært i dag. Tidligere var det for det meste store motehus som lagde varianter av den ganske så feminine brillen, men per dags dato har også de fleste av kjedebutikkene hivd seg på trenden. Det geniale med cat eye er at den kler de fleste ansiktsformer, og kan være med på å heve et anonymt antrekk til nye høyder. Gå for en klassisk og fyldig variant, eller den hypertrendy, smale varianten à la Gigi og Bella Hadid.

Fra øverst: Gucci / Vogue Eyewear / Monki / Zara / Dolce & Gabbana. Foto: Produsentene / Miu Miu.

Fancy fasonger

Det er ingen tvil om at den minimalistiske tid er forbi, og det vil være trygt å påstå at dette gjelder også solbrilleverdenen. Aldri før har utvalget vært så stort av fargerike, detaljrike solbriller i annerledes og spennende fasonger. Faktisk er det så mange ulike varianter der ute nå, at det er vanskelig å ha oversikten over hva alle heter. Husk at Janteloven ikke finnes lenger!

Fra øverst: Gucci / Dior / H&M / Miu Miu / Fendi. Foto: Produsentene / Miu Miu.