Mange skulle gjerne hatt sol, sommer og glødende brunfarge året rundt. Men det er dessverre en realitet at når sommeren er på hell, forsvinner brunfargen du har fått gjennom de varme månedene fortere enn svint. Med riktig solpleie er det likevel mulig å forlenge brunfargen og sommerminnene- bittelitt lenger.

Hovedbilde: Produsentene & Instagram/@chanel.beauty  

Peeling før soling

Visste du at en langvarig brunfarge faktisk starter allerede i dusjen? Hvis man peeler ansiktet og hele kroppen fjerner man døde hudceller, som bidrar til at brunfargen sitter lenger. Grunnen til at sommergløden din forsvinner er at huden fornyer seg hele tiden. Men husk for alldel solfaktor når du skal ut i solen! Nå er du i tillegg minus et lag med hud, og mange har dessverre brent seg- bokstavelig talt, på å ikke bruke nok solkrem eller høy nok solfaktor etter en real omgang med skrubb i dusjen. Ved å unngå solbrenthet og flassing, og heller gå for en gradvis brunfarge på en trygg måte, er mye gjort allerede for å forlenge fargen.

Foto: Instagram/@clarinsofficial

Livsviktig solbeskyttelse

De fleste har nå skjønt at solbeskyttelse i form av solkrem er livsviktig for en god helse, ettersom vi nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til hudkreft. Smør deg inn minst 30 minutter før du går ut i solen, og deretter hver time, i tillegg til når du har badet, svettet og lignende. Unngå den sterkeste solen mellom klokken 12 og 15, og husk solbriller og eventuelt en solhatt. Sørg for at du påfører nok solkrem- mange har en tendens til å bruke for lite. Husk på ørene og føttene, og spør om hjelp til å smøre der du ikke selv kommer til.

Fukt, fukt, fukt

Som vi allerede vet flasser tørr hud av og skiftes ut mye raskere enn myk og smidig hud. Bruker du aftersun-produkter etter du har vært i solen, tilfører du huden nødvendig fuktighet. Har du vært uheldig og blitt solbrent, kan produkter med eksempelvis aloe vera virke lindrende.

Foto: Instagram/@guerlain

Boost fargen din

Det finnes flere ulike serumer, solkremer og dusjsåper der ute som er designet for å kunne booste melaninen i huden som skaper brunfargen din. Særlig for oss som bor i Norden med et begrenset antall soldager, er det lov å jukse litt. Selvbruning har kommet langt på vei de siste årene, og mange produkter er lagd for å gi deg en gradvis brunfarge- uten uheldige oransje flekker.

Fremhev gløden

Siste triks i boka er å ty til make-up i form av solpudder, foundation og andre produkter som er lagd for å gi deg en naturlig, solkysset glød på huden. Med riktig farge i for eksempel korall på lepper og negler kan du til og med skape en illusjon av at du er enda brunere enn du faktisk er.