Nomineringen til VIXEN Influencer Awards stengte 1. desember. Som vanlig var det opp til publikum å nominere sine favoritter i en rekke kategorier.

I år kunne man nominere samme person kun én gang per kategori.

Topp 50 nominasjoner i hver kategori går nå videre til juryens vurdering. Juryen kan legge til inntil fem «jokere» i hver kategori. Juryen arbeider etter bestemte kriterier som du kan lese mer om her, og finner frem til inntil 15 semifinalister i hver kategori. Disse slippes i løpet av desember.

Deretter kan publikum stemme i utvalgte kategorier; mote, beauty, livsstil, interiør, mat, trening, helse og underholdning (ny). Merk at man kun kan stemme én gang per kategori. Publikums stemmer teller 40 prosent mot juryens 60 prosent i disse kategoriene. Det er inntil fem finalister i hver kategori.

Merk at Folkets favoritt er en ren publikumskategori, og juryen har ingenting å gjøre med denne kategorien. Folkets favoritt er brukerbestemt fra nominasjonene starter til prisen deles ut, og vinneren er utelukkende den som får flest stemmer.

I kategoriene Årets sterke mening, stjerneskudd, gullpenn, business og Årets influencer er det juryen som velger ut semifinalister, finalister og vinnere. Denne endringen er gjort for at influencerne skal slippe å «sanke» stemmer.

Du kan lese mer om de ulike kategoriene her.

Vinnerne kåres på Hotel Christiana Teater 17. januar 2019. Nytt i år er at det settes opp en konferanse på dagtid. Påmelding og mer informasjon om konferansen finner du her.

I fjor skiftet VIXEN Blog Awards navn til VIXEN Influencer Awards. Det betyr at alle som påvirker via sosiale medier eller andre kanaler kan nomineres enten det er blogg, podkast, Instagram, YouTube m.m. Merk at influencere ikke vil bli vurdert på flyktige plattformer som Instagram Stories og Snapchat.

Merk at priser kun vil deles ut til navngitt eller navngitte personer. Juryen har tett dialog med ulike tilsyn, og vil etter beste evne sikre at vinnerne holder seg innenfor gjeldende lover og regler som markedsføringsloven, åndsverksloven, alkoholloven eller straffeloven.

Nominasjonen er nå stengt.