I mediebransjen, som utvikler seg i et rasende tempo og hvor det er lett å bli parkert etter fylte 30 år, er Amanda og Hannah to søstre som svømmer motstrøms. De to av Sveriges mest spennende entreprenører innen mediebransjen og har turt å ta sjanser hele veien.

VIXEN-konferansen som avholdes 17. januar 2019, forteller de to søstrene om sin inspirerende reise. En reise som startet med podcast, og som sørget for at den talentfulle duoen i dag er entreprenører innen mote og media. Ønsker du å være med? Meld deg på her

Vi har tatt en prat med jentene i forkant av konferansen – om deres råd til unge entreprenører, og kanskje særlig til kvinner som vil skape sitt eget medieunivers.

Det hele startet med en podcast

– Når vi startet Perfect Day Media høsten 2011, fantes det ikke så mange podcaster i Sverige og de som fantes var først og fremst med menn. Derfor tenkte vi at dette må vi gjøre, og særlig siden det ikke kostet så mye. Det var grunnen til Fredagspodden. At den skulle få den formen den har i dag ble til med tiden, forteller Amanda og Hannah til VIXEN.

Fredagspodden til søstrene er en av Sveriges mest populære podcaster og ligger i følge nettsiden brapodcast.se på 36 plass over de 100 mest populære poddene. Som veteraner i TV-bransjen skjønte de fort at profildrevet innhold var veien å gå. Selv om tanken i begynnelsen ikke var at de selv skulle være profilene.

– Fra begynnelsen var ideen at vi skulle bygge et mediehus og det har vi gjort. For tre år siden hadde vi litt investeringskapital og en idé om å starte et klesmerke for ulike kvinner typer. Vi lanserte Daisy Grace i april 2016, og det førte til at vi startet en content-drevet e-handelsside som i dag er HannahAmanda.com, forteller jentene.

– Vi arbeider mye og drar i gang nye prosjekter og er veldig åpne for å la prosessen ta oss videre i utviklingen.

LES OGSÅ: Møt VIXEN Influencer Awards sin  juryleder Astrid Valen-Utvik 

Viktig å ha troen på deg selv

Det har vært mange lærdommer for de to søstrene på veien – noen av de er basert på skjønn og å ha troen på at du kan mer enn du vet. Heldigvis har de ikke latt frykten for å gjøre “feil” hindre utviklingen.

Hva har dere lært på veien? 

– Alt! Det skjer spennende ting hver dag som gjør at vi hele tiden må omstille oss og lære oss nye ting. Det viktigste vi har lært er å stå på og ikke tro at noen andre kan bedre enn oss, særlig når det kommer til typiske «manneting» som business, investeringer, e-økonomi og selskapsbygging. Man kan mye mer enn man tror!

Og med den innsikten er det ingen grenser for hva mediemogulene ser for seg i fremtiden.

Hvordan ser fremtiden ut?

– Oi, det er et stort spørsmål. Først av alt, skal vi bygge videre på konsernet vi har skapt til nå, og få alle delene av det til å fungere – for så å ta det ut i verden, forklarer dem.

Deler ut pris på VIXEN Influencer Awards

Med slike ambisjoner er det mange som ser opp til søstrene – og det med god grunn. Og de har klare tanker om det å være et forbilde for mange unge – og spesielt kvinner som ønsker å komme inn i mediebransjen.

– Det er veldig viktig med forbilder. Vi ønsker at alle jenter som følger oss får noe igjen, og gjennom alt er vi to søstre fra ingenting som har lykkes et stykke på veien. Alle kan få det til, bare du jobber hardt, forteller jentene.

Da er det bare å glede seg til 17. januar, da jentene stiller på scenen både under på konferansen til prisutdelingen når begge to skal dele ut pris.

– Det bli superkult å dele erfaringer og dele ut pris, og blir fremfor alt kult å treffe det norske influencer-markedet.

Hvilke norske influencere følger dere og hvorfor?

– Vi følger masse inspirerende, norske influencere. Camilla Phil, Jenny Skavlan, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø, er alle inspirerende kvinner på alle mulige måter.

Vil du være med på årets VIXEN-konferanse?

Konferansene kickstartes av konfransier og sjefsredaktør i KK, Ingeborg Heldal, og byr på spennende foredragsholdere som Amanda og Hannah, Youtube-ekspert Sonia Hussain, sosiale medier-guru Astrid Valen-Utvik, gode råd om merking i sosiale medier fra Hans-Petter Nygård-Hansen – og masse mer!

Har du lyst til å være med på årets VIXEN-konferanse 17. januar 2019?

Se hele programmet for dagen, og meld deg på her!